Wat doen wij?

Home >>> Lid worden / Publiceren >>> Wat doen wij

 

Omdat sommigen het werk van de handelaarsbond misschien niet echt kennen

sommen we hierna enkele van onze belangrijkste activiteiten en realisaties op:

 

> Organisatie van de Mariakerkerie met braderie, optredens, rommelmarkten, muziek, enz

(m.a.w. wij trekken een massa volk naar onze handelaars)

> Stratenloop (dwars door Mariakerke)

> Organisatie van de verkiezing van de Verdienstelijke Handelaar

> Alle toeristische activiteiten op het Strandplein in samenwerking met Toerisme Oostende.

> Bloemencorso/bloemendag voor kinderen

> De avondmarkten

> Het organiseren van verschillende rondtrekkende fanfares en streetbands.

> Organisatie van kerstactiviteiten met rondrit van de Kerstman in een treintje

> Organisatie van vuurwerk

> Aankoop van de kerstbomen en kerstverlichting voor de wijken.

> Bij de invoering van het betalend parkeren op Mariakerke hebben we door veel overleg met de stad de oorspronkelijke plannen serieus kunnen milderen.

> Bedeling van allerhande folders (o.a. infobrochures van Toerisme Oostende)

 

We zijn de enige handelaarsbond die een boekje uitgeeft met de toeristische activiteitenlijst.

 

Het is de betrachting van de Handelaarsbond

 

Om zoveel mogelijk inspanningen te leveren welke ten goede komen van de handelaars van Mariakerke en Raversijde. Elk jaar opnieuw groeien we en steeds proberen we de activiteiten zoveel mogelijk te spreiden zodat alle handelaars op de een of de andere manier een positieve respons hebben.

 

Om de handelaars van Mariakerke en Raversijde te verenigen en hun belangen te behartigen. Gezien we de grootste Handelaarsbond van Oostende zijn kunnen we met z’n allen ook bij de Stad gewicht in de schaal leggen wanneer het gaat over toeristische evenementen, themadecoraties in het straatbeeld, straatverlichting maar ook voor het onderhandelen van bepaalde pijnpunten die de handelaars zouden kunnen ervaren.

 

Mariakerke en Raversijde zijn intussen niet meer zomaar wijken in Oostende maar voor velen een welbepaalde keuze als woon en/of vakantiebestemming. Het is dan ook belangrijk dat men zich aansluit bij de Handelaarsbond zodat wij ook in de toekomst ons Mariakerke en ons Raversijde in the spotlight kunnen houden.

 

Nog steeds werken wij volop aan verbetering binnen de Handelaarsbond en aan nieuwe activiteiten. Om optimaal te kunnen werken voor onze handelaars hebben we dan ook de bond een VZW statuut gegeven sedert 2009

 

Gezamenlijke activiteiten zorgen ervoor dat de handelaars elkaar anders en beter leren kennen hetgeen opnieuw tot belangrijke zakencontacten kan leiden en nieuwe klanten naar uw zaak kan brengen.

 

Uiteraard staan wij ook open voor uw voorstellen en zijn wij zeer bereid alle toffe initiatieven te steunen.

 

Om een ander beter te organiseren hebben we beslist u meermaals per mail te contacteren, maar regelmatig de website bezoeken is aangeraden.

Erevoorzitter Freddy Lannoye blijft ook een aanspreekpunt als PR

 

Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer u alle bovenstaande zaken op een rijtje zet, u dan ook begrijpt hoe belangrijk de Handelaarsbond wel is voor Mariakerke en Raversijde.

 

Stel u eens kort voor ¦een jaar zonder al deze activiteiten en zonder sfeerverlichting, versieringen, inderdaad dat zou een aderlating zijn voor het commercieel leven in onze wijken. Wij hopen dan ook dat wij u overtuigd hebben van het belang van het lidmaatschap.

 

Kandidaten voor het bestuur van de Handelaarsbond of om mee te werken dienen hun kandidatuur schriftelijk te melden bijj de voorzitter per e-mail of per post

 

Uw Handelaarsbond.